Το Google Art Project σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτείτε μερικά από τα καλύτερα μουσεία του κόσμου,
μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας!
Παρακάτω θα δείτε 10 από αυτά!
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης
Είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία του κόσμου. Εκτός από τα έργα της σύγχρονης εποχής μας, υπάρχουν και πίνακες όπως «Έναστρη νύχτα» του Βαν Γκογκ και ο πίνακας «Ελπίδα II» του Γκούσταφ Κλιμτ. Η ψηφιακή περιήγηση, σας προσφέρει την δυνατότητα να δείτε σύγχρονα έργα όπως πρωτότυπες στολές, φωτογραφίες, αφίσες, γλυπτά και ψυχογεωγραφικές εικόνες του Μαρκ Μπράντφορντ.
Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου
Εδώ σίγουρα θα μπορέσετε να περάσετε όλη σας την ημέρα κοιτώντας πίνακες. Το μουσείο περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής από το 13ο αιώνα μέχρι τον 20ο αιώνα. Σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στην «Παναγία των Βράχων» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, την «Αφροδίτη και τον Άρη» του Σάντρο Μποτιτσέλι και την «Αλληγορία της σύνεσης» του Τιτσιάνο. Αυτές και άλλες εκατοντάδες πίνακες είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή περιήγηση του μουσείου.
Παλαιά Εθνική Πινακοθήκη στο Βερολίνο
Το γερμανικό μουσείο περιέχει έργα ζωγραφικής του 19ου αιώνα κλασικού στιλ, ρομαντισμού, ιμπερσιονισμού και μοντερνισμού. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτα έργα ζωγραφικής είναι «Το Ωδείο» του Έντουαρντ Μανέ, το «Κύμα» του Γκουστάβ Κουρμπέ και «Μοναχός στην θάλασσα» του Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ. Μπορείτε να κάνετε μια ψηφιακή βόλτα σε όλο το μουσείο. Είναι αλήθεια πως αρκετοί από τους πίνακες έμειναν χωρίς υπογραφές.
Είναι ένα μέρος που μπορείτε να αισθανθείτε όλο το βασιλικό μεγαλείο. Με το Art Project, εκτός απο το γεγονός ότι μπορείτε να δείτε διάφορα διάσημα έργα όπως «Ο θάνατος του Μαρά» του Ζακ-Λουί Νταβίντ, «Victoire soutenue par Hercule» της Jean-Baptiste Jouvenet, αλλά σας δίνει την δυνατότητα να δείτε και ένα από τα πιο πολυτελή παλάτια που υπήρξαν στην ιστορία. Η ψηφιακή περιήγηση σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε μια βόλτα στα πανέμορφα πάρκα του παλατιού.
Οι λάτρεις της τέχνης θα βρούνε εδώ την πιο ολοκληρωμένη συλλογή έργω από Ρώσους καλλιτέχνες. Γνωστά έργα όπως, «Μαύρη θάλασσα» από τον Ιβάν Αϊβαζόφσκι, το «Σμαραγδένιο κολιέ» του Βίκτορ Μπορίσοφ Μουσάτοφ, «Η κυρία με τα γαλάζια» του Κονσταντίν Σόμοφ και «Το κορίτσι με ροδάκινα» του Βαλεντίν Σερόφ.
Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Ινδίας
Θα θέλατε να μάθετε περισσότερο για την ινδική τέχνη; Τότε αυτό είναι το κατάλληλο μουσείο για εσάς! Θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό. Το μουσείο εκτός από έργα Ινδών καλλιτεχνών, έχει και πολλά έργα ζωγραφικής Ευρωπαίων καλλιτεχνών, που έζησαν στην Ινδία. Αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην Αμρίτα Σερ-Γκιλ, την οποία συχνά συγκρίνουν με τη Φρίντα Κάλο.
Η Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία
Είναι το μουσείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ιταλία. Μπορούμε να κοιτάμε την «Γέννηση της Αφροδίτης» του Σάντρο Μποτιτσέλι, επί ώρες! Επίσης μπορείτε να δείτε την «Προσκύνηση των Μάγων» και τον πίνακα «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, την «Φλώρα» του Τιτσιάνο, ο «Άγγελος της Μουσικής» του Ρόσο Φιορεντίνο και άλλα γνωστά έργα ζωγραφικής.
Είναι η νούμερο ένα επιλογή για τους θαυμαστές του ολλανδικού μετά-ιμπρεσιονισμού. Εκτός από το γεγονός πως θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μερικά από τα εντυπωσιακά έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ όπως είναι τα «Ηλιοτρόπια», «Πατατοφάγοι», «Το δωμάτιο του βαν Γκογκ στην Αρλ», θα έχετε και την ευκαιρία να δείτε και έργα πολλών άλλων σύγχρονων ταλαντούχων καλλιτεχνών, όπως είναι ο Πάμπλο Πικάσο και ο Πωλ Γκωγκέν.
Δεν είναι απλά ένα απίστευτο μουσείο τέχνης, αλλά και μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά του αβάν-γκαρντ καλλιτέχνη Χουάν Γκρις μερικά από τα έργα που θα μπορέσετε να δείτε είναι το «Ανοικτό παράθυρο» και το «Βιολί και Κιθάρα». Το πιο περίφημο έκθεμα του μουσείο είναι η «Γκερνίκα» του Πάμπλο Πικάσο.
Στο μουσείο θα βρείτε τα πάντα για την βρετανική τέχνη. Σήμερα εδώ υπάρχουν πάνω από 1500 έργα. Σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε μερικά έργα όπως είναι η «Οφηλία» του Τζων Έβερετ Μιλαί, τη «Νυχτωδία» του Τζέιμς Γουίσλερ και την «Χιονοθύελλα» του Γουίλιαμ Τέρνερ